De Zindering gezien? Reageer hier. Bekijk de foto's hier.

De Zindering

Ergens komt een moment waarop je het leven gaat overpeinzen. Je gaat na waar je goed aan hebt gedaan en waar je meer uit had kunnen halen. Je overdenkt je keuzes. Of je niet-keuzes.

Je beseft ook dat bepaalde doelen niet meer haalbaar zijn en daar verzoen je je mee, als het goed is. Maar dat is niet gemakkelijk.

Wie geen risico’s neemt en zichzelf niet blijft uitdagen leeft niet! De druk om leuk, spannend, interessant en ondernemend te zijn is in de moderne samenleving een verstikkende houdgreep geworden.

Martin, Vik en Lili zijn het slachtoffer van deze druk. Zij zijn cateraars op een verjaardagsfeest waar iedereen vijftig jaar wordt. In een surrealistische setting onderhouden zij zichzelf en elkaar met hun fantastische levensverhalen. Wat waar is gebeurd en wat niet blijft schimmig, voor het publiek, maar ook voor deze drie vertellers. Soms is de waarheid namelijk te pijnlijk. Hoewel het soms meer op een gevecht met eigen spelregels lijkt houdt dit trio elkaar op de been met hun verhalenspel. Totdat Lili besluit nog één keer het echte leven in te stappen.

Nothung speelt voor u dit toneelstuk van Wanda Reisel uit 2002 met prachtige teksten, oneliners en overpeinzingen.

Voor het luttele bedrag van € 9 bent u binnen en krijgt u een kopje koffie of thee voor aanvang.

Regie: Jasper Stoppelenburg

Spel: Jeanet Schurman, Susanne Swint, Walter Rutten

Techniek: Eveline Sommeling

Vormgeving: Jasper Stoppelenburg, Walter Rutten

Er is geen nieuws
... maar je weet maar nooit.

Lees verder